Drejtoria Arsimore Rajonale Lezhe me date 14.07.2015 ne ambjentet e Bar Restorant" La speranza" organizoi aktivitet me maturantet e dalluar te shkollave te qarkut te Lezhes,te cilat ne Maturen Shteterore 2015 jane vleresuar me noten 10-te .
Ne kete aktivitet ishin te ftuar deputeti z.Arben Ndoka ,pergjegjesit e Zyrave Arsimore Kurbin e Mirdite zj.Majlinda Cara dhe Z.Gezim Kaçorri, prinderit ,drejtuesit e shkollave si dhe mesuesit e ketyre maturanteve te cilet kane dhen
e ndihmen e tyre per keto rezultate te larta.
Drejtori i DAR Z.Bardhok Pulaj pasi pergezoi maturantet dhe mesuesit e tyre ,u dorezoi 20 prej tyre certifikata mirenjohje per rezulatet e larta ne Maturen Shteterore 2015 te cilet u vleresuan me noten 10-te ne te gjitha lendet.
Me certifikate mirenjohje u vleresua dhe mesuesja e lendes se matematikes zj.Vera Balla ne gjimnazin Hydajet Lezha,Lezhe e cila si mesuese e klases IV-B e kesaj shkolle nga 42 nxenes ,31 prej tyre u vleresuan me noten 10-te ne dhe 13 prej tyre me noten 10-te absolute.Ne lenden matematike e avancuar nga 25 nxenes ,20nx u vleresuan me noten 10-te,3nx me 9-te,1nx me 8-te,kjo tregon angazhimin dhe perkushtimin e kesaj mesuese ne mesimdhenie. 
Gjithashtu ne kete aktivitet maturantet e dalluar i pershendeti dhe deputeti z.Arben Ndoka i cili i pergezoi per keto rezultate dhe i uroi suksese te metejshme .
Ne kete aktivitet u pergezuan te gjithe maturantet, te cilet u vleresuan 10-ta te ndare sipas shkollave te qarkut Lezhe si me poshte.
Shkollat e rrethit Lezhe
1.Gjimnazi" Hydajet Lezha "51nxenes
2.SHMB "Llesh Nik Daka" Shenkolle 3nxenes
3.SHMB Zejmen 2nxenes
4.SHMB Ishull Lezhe 2nxenes
5.SHMB "Karl Gega" Balldre 4 nxenes
6.Shkolla Jopublike "Rogacionistet" Lezhe 16nxenes

Shkollat e rrethit Mirdite
1.Shkolla mesme SHMI Rubik 12 nxenes
2.Gjimnazi Rreshen 11 nxenes
 
Shkollat e rrethit Kurbin
1.Gjimnazi "Shtjefen Gjeçovi" Laç 32nxenes
2.Gjimnzi" Arif Halil Sulaj"Mamurras 8nxenes
 
3.Gjimnazi "At Shjefen Kurti" Gorre 7 nxenes
 
4.Gjimnazi Milot 2nxenes
 
5.Gjimnazi Jopublik " Sebastia" Laç 5nxenes

Maturante te Qarkut Lezhe gjithsej 155 u vleresuan me notat 9-ta ,10-ta ne maturen Shteterore 2015
Ndersa 20 maturante jane vleresuar ne 3 lende me note 10-te.
Ky aktivitet u zhvillua ne nje atmosfere te gezuar festive ku pati kenge e valle me pjesemarrjen e te gjithe maturanteve e te ftuareve e cila vazhdoi deri ne mesnate.

Kliko fjalen pershendetese te drejtorit te DAR

 Fjala pershendetese e drejtorit te DAR Lezhe, z.Bardhok Pulaj